Treballem les expressions a P4

El Boc'n Roll arriba a les classes d'Educació Primària

L'Ajuntament de Gavà, en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, ha repartit als col.legis de la ciutat milers de Boc'n Rolls perquè els alumnes i les alumnes d'Educació Primària portin l'esmorzar en un "envàs" ecològic que no genera residus.

Aprofitant el repartiment i l'explicació de com es fa servir, hem fet una breu xerrada-col.loqui amb les classes de Segon de Primària. Per veure com va anar la sessió, cliqueu aquí.

I, per saber-ne més sobre com podem reduir els residus, cliqueu aquí.

El nostre "frigorífic" digital

Us presentem una eina divertida i engrescadora, l'hem batejat com el "frigorífic digital interactiu". Podem practicar la construcció de paraules i frases, només s'ha de clicar a "Clear" per netejar la part superior de lletres, i arrossegar les lletres fins allà.
Ja està! Només cal que poseu en marxa la vostra creativitat i imaginació.


Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Durant els propers dies reflexionarem sobre la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (SEPR) que se celebra del 21 al 29 d'aquest mes.

La SEPR és un projecte de 3 anys que rep el suport del porgrama LIFE+ de la Comissió Europea fins al 2011. L'objectiu és organitzar durant la mateixa setmana, arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Si voleu saber-ne més, cliqueu a la foto se sota.


També us recomanem la conferència "Reduïm els residus, consumim millor" el dimecres 25 de novembre a les 20.00h. a la Biblioteca Josep Soler Vidal, a càrrec de José Luís Gallego, periodista ambiental i escriptor (si el vols conèixer amb més profunditat: http://www.ecogallego.com/).

Moltes gràcies pel vostre suport!!!

Us trascrivim la carta que ens han fet arribar les germanes d'Argel:

ARGEL, DAR-EL-BEIDA 21 de noviembre de 2009

Queridas Hermanas y amigos todos del Colegio Inmaculada Concepción de Gavá: Un año más nos dirigimos a vosotros con gran alegría e inmensa gratitud por vuestra generosidad.

Nos habéis hecho llegar dos mil novecientos euros, fruto de la marcha misionera y de vuestra entusiasta colaboración a favor de la “promoción de la joven argelina”, programa que hace años estamos llevando a cabo con todo el interés, pues es un medio de ayudar a las jóvenes a buscar alguna salida a su futuro.

Os lo agradecemos de corazón, de nuestra parte desde luego, y también en nombre y de parte de ellas que se emocionan cada vez que les decimos que les habéis renovado la ayuda por un año más. Ayuda que además es necesaria, ya que sin ella no podríamos continuar con su formación.

Las Hermanas de Gavá nos han contado con qué entusiasmo los alumnos de primaria aportabais simbólicamente planchas, agujas… Y con una pequeña contribución económica personal se fue haciendo un montoncito crecido y necesario para ayudar a realizar algunos sueños de estas jóvenes que pasan, sobre todo, por tener los medios para poder capacitarse.

Para todos y cada uno de los padres, profesores, Hermanas, alumnos, un reiterado agradecimiento por esta valiosa ayuda a nuestra labor que hacemos con muchísimo interés y alegría.

Un abrazo y la certeza de nuestra gratitud y oración por ese querido Colegio.

Hermanas Carolina Santos, Asunción García y Almudena Martín
Agustinas Misioneras en Argelia

11 Recursos de Llengua Catalana

Poc a poc, els alumnes i les alumnes de P5 van aprenent a llegir i a escriure. Les vocals, les lletres m, p i la combinació de totes dues ja comencen a estar assimilades.
Us proposem una sèrie de recursos (uns són online i altres es poden baixar) que pensem que poden ser d'interès per reforçar els coneixements, tant pels més grans d'Educació Infantil com pels alumnes del Cicle Inicial.

Per començar, l'abecedari català: http://www.xtec.cat/crp-alturgell/materials/adecedari.doc


Les vocals:

El treball de la lletra m:

La lletra p:

A la ZONA CLIC: 

Sant Agustí

Voleu saber coses importants sobre la vida de sant Agustí?
Aquí us hem fet una breu presentació sobre la seva vida.
Els dibuixos són els que hi ha al pati de l'escola.



TALLER DE CONTE: LA CASTANYERA

Mireu què han fet els nens i les nenes d´Educació Infantil!, han pintat castanyes i han fet cargols amb banyes.
Cliqueu aquí per veure un collage de fotos de cada classe:

http://noticies.immaculadaconcepcio.org/COLLAGES%20CASTANYADA/cos.htm

Setmana de Sant Agustí

Comencem la setmana celebrant el naixement, el 13 de novembre de l'any 354, de sant Agustí.
Més endavant us anirem informant amb més profunditat però, per començar, us deixem una presentació que hem fet amb algunes de les cites cèlebres que ens va regalar.


En català


En castellà

"Sesame Street" fa 40 anys!

El 10 de novembre de 1969 van aparèixer, per primer cop a la televisió d'EUA, personatges tan entranyables com Epi, Blas o Triki. En aquell moment ningú s'hagués pogut arribar a imaginar que es convertiria en el programa infantil més internacional i durador de tota la història de la televisió.



L'any 77 van arribar a Espanya de la mà de "la Gallina Caponata" i "Perezgil", el cargol, per després ser substituïts per l'"Espinete" i "Don Pimpón". Més tard van arribar "Los mundos de Yupi".
Som moltes les persones que hem crescut, madurat i après cantant, jugant i divertint-nos, des de ben petits, amb el "Barrio Sésamo" i mai se'ns oblidaran les aventures de Gustavo - "el reportero más dicharachero"-, els números -amb el Conde Draco que comptava tot- o la paciència que, de vegades, se li acabava al pobre Blas quan l'Epi li feia eternes preguntes.


Avui en dia, "Televisión Española" ofereix el "Juega conmigo, Sésamo" amb els mateixos continguts didàctics originals però actualitzats i adaptats als nous temps.  Cliqueu aquí


No hi ha gaires recursos sobre "Barrio Sésamo", però us podem recomanar la pàgina en anglès de Sesame Street, http://www.sesamestreet.org/home, que està molt bé, i l'enllaç, en castellà, http://usuarios.lycos.es/elbarriosesamo/.

Si voleu pintar alguns personatges: Cliqueu aquí

Per acabar, un "eco" que no perd l'educació...


La dita del novembre

Glitter Text
Make your own Glitter Graphics
El passat mes de Setembre us informàvem de que havíen arribat les mascotes a les tres classes de P3, els nens i nenes les van rebre amb molta il·lusió i per això volem compartir les fotos d'aquells moments amb tots vosaltres, esperem que gaudiu d'elles!!

Si cliqueu en el següent link les podreu veure:

http://www.flickr.com/photos/44209113@N05/4064690329/


Moltes gràcies
TROBADA 44:  Fer-se gran

Frases positives que direm els pares FEAC als nostres fills:

- Has estat capaç de fer-ho: Sóc capaç.


- Molt bé. Jo se que ho faràs: Sóc capaç.

- Ho has fet molt bé. Sóc capaç.

- No dubto de la teva intenció: Sóc bo.

- Si necessites alguna cosa demana-m’ho: Amic.

- Se que ho has fet sense voler: No ho repetiré.

- Estic molt orgullós de tu: Sóc capaç.

- T’estimo molt: Sóc valuós.

- Ets bo. Sóc bo.

- Et felicito pel que has fet: Ganes de millorar.

- Crec el que em dius: Confiança.
Les mestres d'Educació Infantil i Cicle Inicial desitgem que el bloc sigui una eina útil per mares/pares i alumnes. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres al nostre correu electrònic.
 
Copyright 2009 Ed. Infantil i Cicle Inicial All rights reserved.
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress Theme by EZwpthemes