Suma i multiplica


Us presentem un joc senzill i àgil per treballar el càlcul mental, tant per les sumes com per les multiplicacions (els alumnes i les alumnes de Segon de Primària comencen a multiplicar i aquí poden practicar una miqueta encara que, per ara, no se sàpiguen totes les taules).

Cliqueu a l'enllaç La granja matemàtica

Numbers 1-10

Som campions i campiones d'Espanya!!!


Fa un parell de setmanes vam guanyar a nivell de Catalunya i, el passat diumenge vam guanyar el Primer Premi al millor robot de tota Espanya a la Final de la Lego League que es va celebrar al Cosmocaixa de Barcelona!!!

Moltes Felicitats als alumnes i a les alumnes que hi han participat: Victor Aguilar, Marc Jou, Guillem Garrosa, Jaume Badia (3r d'ESO) i la Mireia Tortajada, Roser Jodàs, Carlos Sanchez (4t d'ESO). Dirigits i dirigides pel professor Mariano González i acompanyats pel Toni Cebrià que va col.laborar al projecte científic.

TREBALL PER PROJECTES

Durant el mes de febrer els nens i nenes d'Educació infantil han començat a realitzar el seu treball per projectes.

En què consisteix un projecte?

Cada nen tria un tema que li agradaria treballar, es fan una o dos votacions i el que guanya de manera majoritària és el projecte que es realitzarà.


D’aquesta manera el tema que es treballa a l'aula es motivador pels nens i s’aprèn de forma significativa.

Cada classe ha escollit un tema per treballar, i amb l'ajut de les senyoretes i la col·laboració dels pares els nens aniran trobant l'informació necessària per poguer contruïr el seu projecte.
 
Els temes que han escollit son:
 
P3  Granotes: Lleons i Lleones
     Elefants: Els elefants
     Girafes: Les papallones
 
P4  Pingüins: Els cavalls
      Dofins: Els dofins
      Ànecs: El fons del mar
 
P5  Dracs: Les abelles
      Esquirols: Els cavalls i els ponis
      Lleons: Egipte

* Anirem afegint informació a mesura que anem avançant

TALLER DE CONTE: LA RATETA QUE ESCOMBRAVA L´ESCALETA


Els nens i nenes d´Educació Infantil han anat a veure la representació de l´obra La Rateta que escombrava l´escaleta. I com activitat a l´aula, hem treballat el conte, i ells mateixos han pintat i han construit les seves pròpies titelles.

Ens hem divertit molt!

http://www.flickr.com/photos/immacinfinicial/sets/72157623493051974/

GRÀCIES, DE TOT COR!!!


Us volem donar una magnífica notícia. 
Portem recollits 5.200 € per enviar a Haití!!! I, encara que no hem comptabilitzat el total -perquè no tenim les dades del compte bancari (més endavant us direm el total)- la quantitat actual és molt elevada!!!

GRÀCIES, un cop més, per ajudar-nos a fer costat a les persones que pateixen i fer possible que puguin tenir un futur just i digne!!!

Família Fòrum

Des d'aquí us volem recomanar una web que està molt bé i que trobareu a la nostra secció "Les nostres webs favorites" (columna dreta).
És la web Familia Forum (té una versió en català i una altra en castellà) en la què trobareu el tractament de temes que us preocupen, experiències d'altres mares i pares, preguntes i respostes, recomanacions, entrevistes, etc.




EL CARNESTOLTES!!

El carnestoltes és una festa que els infants viuen intensament ja que és una festa en la qual tothom hi participa.

Quan arriba aquesta festa, els infants veuen que al seu voltant, la família, els amics, els veïns,...preparen tot el necessari per passar−s'ho bé.

Com cada any a la nostra escola celebrem la festa del Carnestoltes, els nens i nenes d'educació infantil i cicle inicial han portat cada dia un complement diferent segons les ordres que els hi ha donat el senyor Carnestoltes:

Dilluns: Un pentinat diferent

Dimarts: Un barret i un mocador

Dimecres: La cara pintada

Dijous: Un davantal

Divendres:  P3 cara pintada de vaca.
                    P4 cara pintada de tigre.
                    P5 cara pintada de blau.
                    Cicle inicial: podem venir disfressats amb la disfressa que vulguin!

Felicitats companys i companyes!!!

La nostra escola ha quedat aquest diumenge, per segon cop, finalista de Catalunya a la Competició Nacional de la FIRST LEGO LEAGUE, un concurs de robòtica a nivell nacional amb alumnes de Secundària.



La FIRST LEGO LEAGUE INTERNATIONAL és un programa internacional per a noies i nois de 10-16 que combina un pràctic programa interactiu de robòtica amb un ambient esportiu. Equips de 4 fins a 10 participants treballant en la construcció d'un robot, la resolució de problemes, i la preparació d'un treball investigació científica. Els participants desenvolupen habilitats creatives, pensament analític, comunicació i treball en equip, a part de l'adquisició dels coneixements tècnics i científics. Cada mes de setembre, un nou desafiament és revelat a tots els equips internacionals del FLL arreu del món

En el transcurs de les setmanes, els equips han de plantejar la seva estratègia, dissenyar, construir, programar, provar i refinar un complet robot autònom capaç de completar les diverses missions del FLL Internacional usant els equips tecnològics LEGO MINDSTORMS ™. Els equips també han de recercar en internet, conversar amb científics, visitar biblioteques i llibreries i desenvolupar una molt competitivitat presentació basada en "El Tema de Recerca" de l'FLL Internacional, el qual està relacionat a un problema o desenvolupaments que tenen en el món d'avui.

Quan els nois i noies construeixen i experimenten, ells estan vivint el procés complet de crear idees, resoldre problemes i superar obstacles. El programa FIRST LEGO League Internacional reuneix els nois en el seu propi món i els ajuda a formar-se una percepció positiva sobre la ciència i la tecnologia. Nosaltres creiem que la curiositat i creativitat natural als nois i noies són qualitats crítiques per projectar possibilitats i desenvolupar oportunitats per a solucions innovadores a problemes que desafien la tecnologia. Per això ens comprometem a enfortir la seva motivació inherent per aprendre a moltes noves formes.

Moltes felicitats a l'equip de nois i noies guanyadors/es i al professor de Tecnologia Mariano!

La dita del febrer

Glitter Text
Make your own Glitter Graphics

Webs segures per nens i nenes

Us recomanem 4 webs segures pels/les vostres fills i filles i, també, amb continguts interessants per vosaltres. Podreu trobar activitats, consells, notícies, jocs on-line, llibres, música, televisió, temes que han de tenir presents quan naveguin per internet, etc.

Aquí les teniu enllaçades:

http://chaval.es/chavales/page?p=index
http://www.portaldelmenor.es/
http://kiddia.org/
http://www.pandasecurity.com/spain/about/social-responsibility/children-internet/

Ens podeu fer les vostres recomanacions, perquè les publiquem al bloc i siguin útils a altres mares i pares. 
La nostra adreça de correu electrònic és immacinfinicial@gmail.com

Sopar de la Fam amb sorpresa!

 
El passat divendres 5 de febrer, era el dia escollit per celebrar el tradicional Sopar de la Fam amb l'objectiu, enguany, de recollir diners per Haití. Però, aquest any, hem tingut una sopresa força desagradable, les TICs (Tecnologies de la Informació i Comunicació -el que fa temps es deien Noves Tecnologies) ens han jugat una mala passada.

Al matí es van comprovar, per darrer cop, els equips: altaveus, micròfons d'ambient i per solistes, pantalla i ordinador... tot funcionava perfectament. A la tarda, a l'hora de l'assaig, tot va deixar de funcionar, res del que s'havia provat al matí responia i es va començar a treballar contrarellotge per solucionar el problema que ocasionava.

El contratemps, finalment, no es va poder solucionar a hora i es va optar per fer una celebració més íntima a la Sala de Conferències. Sense que actués el Cor de l'escola (l'aforament de la Sala ho hagués fet impossible!), es va visionar un DVD sobre el terretrèmol, es van llegir poesies i es va cantar el Parenostre.

Des d'aquí us volem agrair profundament el suport incondicional de les més de 200 persones que, malgrat el canvi inesperat, van assistir a la Celebració. 


Ja us informarem quan es farà, de nou, la celebració del Sopar de la Fam amb el cor de l'escola.


Treballem els colors de l'hivern


        Vestimenta d'hivern (M.D.I.) 

      Passejant pel parc
        amb el nas colorat,
          la bufanda de colors,
           el barret ficat al cap,
           el guants a les mans,
      i l'abric botonat,
         els mitjons de llana
i les botes...
 tot ben lligat.

                Em moc com un robot
               i pareixo una carxofa
                amb les fulles atapides
                tremoloses i morades.
              Per què es despullen
           de fulles els arbres
                    amb aquest fred que fa?

A P3 estem treballant els colors de l'hivern: el negre, el gris, el blau i el blanc. Penjarem les fotos que hem fet al Flickr (cliqueu, per accedir-hi, al requadre de la columna marró de la dreta, on posa "Fotos del Curs").


Sopar de la Fam 2010


Des d'aquí us convidem a assistir a

Sopar de la Fam aquest divendres, 5 de febrer a les 19 h.

L'import de les entrades a la celebració, d'1 euro, el total dels diners recollits als sobres que us hem entregat i els que s'ingressin al número de compte del BBVA, aniran destinats a les feines d'ajuda al poble d'Haití.

GRÀCIES PER LA VOSTRA SOLIDARITAT!!!
Les mestres d'Educació Infantil i Cicle Inicial desitgem que el bloc sigui una eina útil per mares/pares i alumnes. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres al nostre correu electrònic.
 
Copyright 2009 Ed. Infantil i Cicle Inicial All rights reserved.
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress Theme by EZwpthemes