BON NADAL!!!


Bon Nadal a tothom!!! 
Jesús ha nascut per il.luminar el món!

Posa't la gorra i vine el dissabte al Zoo!!!


No sabeu què fareu aquest dissabte dia 18? Voleu passar el dia a l'aire lliure? Jugar, cantar, riure, córrer, aprendre, observar, participar en tallers, rebre obsequis, i molt més?

Us proposem una activitat ideal: anar al Zoo de Barcelona!!!

L’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC, http://www.afanoc.org/) celebra la campanya "Posa’t la gorra", dirigida a sensibilitzar la societat de l’existència del càncer infantil, amb l’objectiu de normalitzar la malaltia.

Amb paraules d'AFANOC: "Cal fer saber que aquests infants pateixen una malaltia molt llarga i amb tractaments molt durs. Hem de posar els mitjans perquè tinguin els mateixos drets i les mateixes oportunitats que els altres; han de gaudir de la seva infància i tenir el millor futur possible.

Ens fa molta il.lusió comunicar-vos que les obres de la Casa dels Xuklis, la casa d’acollida per a famílies amb infants amb càncer que s’han de desplaçar a Barcelona, ja s’han acabat, però encara ens queda molta feina per fer!. Ara toca anar omplint i adequant la casa pas a pas perquè puguin entrar les primeres famílies. Sense la vostra col·laboració serà impossible, per això demanem la vostra solidaritat per participar en aquesta campanya que dedicarem a fer realitat aquest sommi dels Xuklis".
  

La nova pobresa desborda els menjadors solidaris a Catalunya

Els menjadors solidaris de Catalunya estan més plens que mai. Aquesta realitat demostra que les noves formes de pobresa, les que no són tan visibles pels carrers, comporten un augment global en la demanda d'aquests serveis, ja que cada vegada hi ha més persones que, encara que la seva situació no sigui extrema, necessiten afrontar cada mes unes despeses que deixen sense suport econòmic un moment tan bàsic com el de tenir un plat a taula al migdia o al vespre.

Més enllà de l'àmbit territorial d'aquestes xifres, hi ha dues realitats inqüestionables. Una és que, socialment, hi ha una nova pobresa que es manifesta de maneres molt diferents i imprevisibles; i l'altra, que la immensa majoria dels menjadors de beneficència estan gestionats per persones o entitats vinculades a l'Església catòlica. En el cas de Barcelona, un 85 % dels centres queden repartits entre Càritas, congregacions religioses i parròquies.

 (Extret de www.e-cristians.net)


Ja sabeu com està la situació social, les notícies i la paraula "crisi" està en boca de tothom: no cal dir gaire més. Des de ja fanys l'escola col.labora amb les Missioneres de la Caritat (les religioses fundades per la Mare Teresa de Calcuta) aportant menjar al seu Banc d'Aliments i voluntaris i voluntàries, que preparen i ajuden en allò necessari, el matí del dia de Nadal a la parròquia de sant Agustí.

Som molta gent, l'escola és molt gran i, per poc que aporti cadascú de nosaltres, al final, segur que omplirem desenes de capses molt necessàries per tantíssima gent que està passant gana. Som una escola solidària, ningú ens ho pot negar, sempre hi ha molta participació en totes les activitats que organitzem per ajudar els més desfavorits!!! Per això:


El Nadal ja s'apropa!

Ja es nota, ja es percep, ja és temps per pensar que d'aquí a "quatre dies" comença el Nadal!!!

Us deixem una cançó i una presentació perquè comenceu a "escalfar motors".
A l'escola ja ho estem fent: treballs, dibuixos, murals i nadales fa dies que ens "envolten"... properament ens visitaran els patges i l'herald dels Reis Mags d'Orient i visitarem el Pessebre Vivent dels companys i les companyes de Segon de Primària!!!




Avui hem fet la trobada nº 50 amb els pares/mares  FEAC d'educació infantil. El tema que hem tractat ha estat:   ESTIMAR-LOS: RESPECTAR i hem treballat les emocions. Us ofereixo una petita mostra del que hem compartit:

"...En primer lugar, hemos de ser capaces de escuchar con toda nuestra atención al niño de cualquier edad que nos esté explicando un problema, un conflicto, un logro o una duda, dejando de lado lo que estemos haciendo, los problemas de cualquier tipo que nos preocupen e, incluso, el concepto que tengamos forjado de él. Es importante demostrar a nuestro hijo que realmente sus sentimientos son tan importantes para nosotros como lo son para él. Los padres solemos poner poco en práctica esta actitud de escucha atenta, sumergidos como estamos en un mar de trabajo y de responsabilidades, y sin embargo es una de las condiciones básicas a seguir si de verdad queremos que nuestro hijo nos exprese sus emociones de forma habitual.

En segundo lugar, debemos tener en cuenta que, en ocasiones, las mejores palabras son aquellas que no se dicen. Asentir con la cabeza, o con expresiones cortas y neutras del tipo: ¡Vaya!, ¡Hum!, ¡Ajá!, le dará a nuestro hijo el espacio que necesita para expresarse sin sentirse juzgado, pudiendo a la vez pensar en voz alta y buscar sus propias soluciones. Este tipo de diálogo nos permitirá a nosotros escucharle, intentar comprenderle más allá de las palabras y no intervenir hasta conocer totalmente la situación que nuestro hijo ha vivido y cómo se ha sentido.

En tercer lugar, debemos ayudarle a nombrar lo que siente. La identificación es necesaria para que el niño comprenda sus emociones. Los niños a menudo confunden las sensaciones más elementales o se angustian ante un sentimiento al que no saben nombrar y, por tanto, reconocer y enfrentarse a él. Debemos verbalizar el estado emocional de nuestro hijo desde pequeño para ayudarle a identificar lo que siente y mostrarle que somos capaces de ponernos en su lugar y comprender sus reacciones..."
                   ATENCIÓ PARES       FEAC    D'EDUCACIÓ INFANTIL
        Tenim una cita el proper dimecres dia 15 a les 15,30h
           El tema a tractar: "Estimar-los: respectar-los"
                                                         Us esperem!!!!

Ave Maria

Aquí us deixem el video que vam preparar per celebrar la Immaculada al poliesportiu:

Les mestres d'Educació Infantil i Cicle Inicial desitgem que el bloc sigui una eina útil per mares/pares i alumnes. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres al nostre correu electrònic.
 
Copyright 2009 Ed. Infantil i Cicle Inicial All rights reserved.
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress Theme by EZwpthemes