Sant Jordi a la xarxa

Hola a tothom!!! Aquest any, la festivitat de sant Jordi s'ha celebrat en plena Setmana Santa, per això no hem penjat res al respecte (encara que no s'ha deixat de treballar a les classes).



Us deixem uns enllaços que us poden ser interessants:

- La llegenda explicada mitjançant so i dibuixos, molts/es de vosaltres la coneixeu perquè us la vam fer arribar l'any passat. Està molt bé i és molt didàctica. http://www.edu365.cat/primaria/contes/contes_spc/jordi/index.htm

- La llegenda i una web en la què hi ha centenars de contes http://www.totcontes.com/conte/4/la-llegenda-de-sant-jordi.html

- Una mica d'història sobre sant Jordi http://www.gencat.cat/catalunya/santjordi/cat/llegenda.htm

- Una aplicació molt interessant, podeu fer una animació molt senzilla vosaltres mateixos/es. Teniu les eines, els fons de paisatge, els personatges, la possibilitat de fer diàlegs i moviments diversos, etc. Fins i tot, podeu deixar que els/les vostres fills/es crein la seva pròpia llegenda...mans a la feina i molta imaginació! http://www.genmagic.org/santjordi/sanjordi.html
Dimecres 27 d'abril.....    Propera Trobada     feac !
        Està adreçada als pares FEAC de Primària.
Us esperem dimecres a les 15:30h a la capella de l'escola.
Treballarem l'educació emocional, un aspecte vital en l'educació dels nostres fills /alumnes.
Fins dimecres!!!!!!!!

Solucions a les endevinalles

1. Entre parets blanques 
    arbre hi ha sense fulla i sense flor,
    però el fruit que fa és molt bo.
    Endevina, què és això?  
   
   El caramel

2. Ous i llet, ben remenat
    que dóna gust en ser tastat.

   La crema

3. Em fa néixer dins la mà
    i de seguida que sóc nat,
    ja proven si sé nedar.
    
   El bunyol

4. Sóc tota jo morenor
    rival de les confitures
    i em veuràs moltes vegades
    pel nas de les criatures

   La xocolata

Com es lliguen els cordons?

Els nens i les nenes de P5 ja tenen l'habilitat suficient per a poder aprendre a lligar-se els cordons de les sabates és, per tant, una edat ideal per començar a fer pràctiques per aconseguir-ho.
És important que aprenguin perquè reforça la seva autoestima (veuen que saben fer una cosa molt difícil i que no necessiten l'ajuda de ningú)  i la seva autonomia (a la seva vida quotidiana i a l'escola, especialment quan fan Educació Física -perquè fan moltes sessions descalços-).

Aquí us deixem uns dibuixos que poden ajudar en l'aprenentatge. I ja que practiquem, què tal si fem una sabata gran per "entrenar"? Veureu un video ben didàctic (tan fàcil com bufar i fer ampolles!).






























Aquí teniu la sabata de mostra
ATENCIÓ  PARES I MARES FEAC!!!

Us esperem demà a les 15:30h per a realitzar la trobada FEAC d'educació infantil.

                          Tema:      "autonomia"

Fins demà.

Comencem a dinar!!!


Hola, un altre cop! La nit ha estat molt tranquil.la i ens ha servit per recarregar les bateries, hem esmorzat plens d'energia i després hem passat un matí excel.lent, jugant a la platja i corrent d'allò més!

Ara mateix estem entrant a dinar i us assegurem que no deixarem res al plat... quina gana!!!

Després anirem a jugar una estoneta a l'ombra dels pins i enfilarem la tornada cap a Gavà.

Fins d'aquí a unes poques hores!!!

Les tres bessones

Hola a tothom!!!

Hola a tothom!!! Els nens i les nenes de Primer, les bessones, la bruixa i el mussol no hem parat en tot el dia! Ha estat ple d'activitats, jocs, visites i emocions. Hem dinat molt bé perquè estava tot boníssim i teníem molta gana i el sopar ha estat fantàstic (la truita i la pizza semblaven fetes a casa!).

Ara mateix ells i elles estan fent un joc a fora amb els monitors i les monitores i anem a veure'ls. Abans volíem escriure 4 lletres (com us havíem promès!). No hem pogut penjar fotos perquè tenim problemes amb la clau de la targeta de l'ordinador, haureu d'esperar a la propera setmana per veure les fotos.

La bruixa avorrida ja està molt gran i diu que està morta de cansada, el mussol gairebé té els ulls tancats de la son però nosaltres no tenim gens de son!!! I els nens i les nenes? Doncs, una mica de tot...

Apa! Us deixem, demà serà un altre dia i tindreu notícies nostres!!! Nosaltres farem un petonàs enorme de bona nit als vostres fills i filles de la vostra part!
Fins demà!!!

Les tres bessones

P3 ANEM AL ZOO DE BARCELONA!!


El passat dia 31 de Març els nens i nenes de P3 vam anar d'excursió al zoo de Barcelona, allà vam poder veure molts animals entre ells els animals que aquest any treballem en els nostres projectes a cadascuna de les classes de P3, que són: Els Pingüins, Les Girafes i Els Dofins. I el més important és que ens ho vam passar pipa!!




Ja hem arribat a Coma-ruga!!!


Hola a tothom!!! Ja som aquí, ja fa una estona que hem arribat a l'alberg!

Només arribar hem esmorzat, hem estat jugant una estoneta i ara mateix ens estem posant la crema a la cara per anar a la platja (i no ens cremem!).
Aquesta nit intentarem penjar algunes fotos! Fins després!!!

Les tres bessones

Els alumnes i les alumnes de Primer anem de colònies!!!


Els alumnes i les alumnes de Primer de Primària i les 3 bessones marxem de colònies demà al matí (bé, en fi, no només nosaltres, sinó també P4, Cinquè i Sisè). Anem a Coma-ruga i us assegurem que ho passarem pipa!!!

L'any passat vam tenir informats als papes i a les mames de com anaven les colònies gràcies a aquest bloc i va ser tot un èxit, per això, farem el mateix aquest any.

En quant arribem i ens instal.lem, us escriurem al bloc perquè ho sapigueu. A la nit, penjarem algunes fotos i divendres al matí també tindreu notícies nostres.

Esperem que us sigui útil aquesta informació.

Signat,

Les 3 bessones

Hem visitat el mercat!


Divendres passat, els alumnes i les alumnes de Primer de Primària vam anar a visitar el mercat de Sant Michel i el mercat del Centre. Allà vam poder observar les parades, els productes i vam poder fer preguntes als venedors i venedores.

A més a més, vam fer servir el camí escolar segur (senyalitzat de color groc) gaudint d'una curta però agradable passejada i, alhora, va resultar una magnífica oportunitat per repassar els coneixements sobre els oficis que hem treballat a l'assignatura de Coneixemnt del Medi.

Us hem penjat més fotos al Flickr.

Colònies 2n de Primària

El passat dia 31 de març i 1 d'abril, els nens i nenes de 2n de pimària vam anar de colònies al Pinar (Canyelles). Vam fer moltes activitats relacionades amb la natura, vam estudiar les plantes i els arbres del bosc i també vam realitzar un taller d'insectes amb pintura. Per la nit, després de sopar,vam fer un passeig per la zona amb les llanternes.Després vam pujar a les nostres habitacions a preparar-nos per anar al llit.Estàvem tan cansats que ens vam dormir de seguida i, a l'endemà, vam descobrir que ens havia visitat el "Ratoncito Pérez".
Després d'esmorzar vam continuar amb els jocs i les activitats fins l'hora de dinar.
El temps també ens va acompanyar perquè va fer sol i l'ambient era primaveral.
Vam disfrutar molt i ens  ho vam passar d'allò més bé!!!
Aquí teniu una petita mostra del que vam fer, la resta de fotografies les podeu trobar al Flickr.




Les mestres d'Educació Infantil i Cicle Inicial desitgem que el bloc sigui una eina útil per mares/pares i alumnes. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres al nostre correu electrònic.
 
Copyright 2009 Ed. Infantil i Cicle Inicial All rights reserved.
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress Theme by EZwpthemes