COSTUMS CATALANS A SEGON

A partir d'aquesta setmana comencem l'activitat de Costums Catalans, on volem apropar els nens a les festes i tradicions més representatives de Catalunya.
Un tasca divertida que ens ajudarà a viure la nostra cultura.




Treballem el silenci i la meditació


Cada any, el claustre de professors i professores es proposa treballar de manera especial un àmbit, un tema durant tot el curs. Amb l’objectiu de treballar-lo en el major número de matèries, des de les possibilitats dels alumnes i les alumnes de P3 fins les que tenen els alumnes i les alumnes que estan estudiant Batxillerat.

Davant de la urgent necessitat d’aturar el ritme frenètic que tots i totes portem –des de ben petits/es- i la necessitat de donar més eines als/les nostres alumnes perquè es puguin concentrar millor i augmentar, així, la seva atenció, treballarem tècniques de meditació i relaxació. D’aquesta manera, ajudarem a millorar la seva intel.ligència emocional.

S’han fet diversos estudis que demostren que després de treballar tècniques de relaxació a l’escola i/o a casa, hi ha una millora substancial del comportament dels/les alumnes, l’aprenentatge és més eficaç –millorant les qualificacions-, hi ha una millora a la construcció neuronal –fet que ajuda a dominar l’ansietat i la capacitat de concentració-, disminueix la impulsivitat i l’angoixa, etc.

A més a més, la meditació no només té efectes de rendiment, els beneficis físics i emocionals són destacables: augmenta la matèria gris del cervell, millora el sistema immunològic, indueix a una sensació de benestar i propicia emocions positives –confiança, seguretat i felicitat-. Per tant, tot són beneficis!


Estimats pares i estimades mares, ja portem -gairebé- dues setmanes de col.le!

Us volem donar la benvinguda a tots/es aquells/es pares i mares que us heu incorporat amb els/les vostres fills/es de P3. Aquest és un bloc que té com a objectiu més destacat fer-vos partícips de les activitats, experiències i vivències dels/les alumnes d'Educació Infantil i Cicle Inical.
Aquí podreu trobar fotos, escrits, refanys, cançons, etc., que anirem penjant al llarg del Curs.

Per als qui ja ens coneixeu sigueu, també, benvinguts i benvingudes.

Us recordem que, si ho desitgeu, us podeu fer seguidors/es del bloc per rebre puntualment les darreres publicacions i que, si trobeu alguna web, publicació i/o comentari que pugui interessar a la resta de mares/pares o als/les nens/es, ens podeu escriure al nostre correu electrònic i veurem què podem fer.
El nostre correu és: immacinfinicial@gmail.com


COMENÇA LA TARDOR!!

Els arbres es muden
de roig i de groc,
les fulles tremolen
sota un sol de foc.

El vent les fa caure,
les duu fins al port.
Quan surtis de casa,
trepitja-les fort!


Les mosques s’amaguen,
l’hivern és a prop.
Les flors espantades,
es tanquen de cop.
                    
               Bofill Puig Serrat







Aquí teniu les dates de les reunions de mares i pares:

                         Dilluns 19 de setembre P4 i P5

                         Dimarts 20 de setembre Cicle Superior

                         Dimecres 21 de setembre P3 i Cicle Inicial 

                         Dijous 22 de setembre Cicle Mitjà

Benvinguts i benvingudes al nou curs!!!



Les mestres d'Educació Infantil i Cicle Inicial desitgem que el bloc sigui una eina útil per mares/pares i alumnes. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres al nostre correu electrònic.
 
Copyright 2009 Ed. Infantil i Cicle Inicial All rights reserved.
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress Theme by EZwpthemes