La nova pobresa desborda els menjadors solidaris a Catalunya

Els menjadors solidaris de Catalunya estan més plens que mai. Aquesta realitat demostra que les noves formes de pobresa, les que no són tan visibles pels carrers, comporten un augment global en la demanda d'aquests serveis, ja que cada vegada hi ha més persones que, encara que la seva situació no sigui extrema, necessiten afrontar cada mes unes despeses que deixen sense suport econòmic un moment tan bàsic com el de tenir un plat a taula al migdia o al vespre.

Més enllà de l'àmbit territorial d'aquestes xifres, hi ha dues realitats inqüestionables. Una és que, socialment, hi ha una nova pobresa que es manifesta de maneres molt diferents i imprevisibles; i l'altra, que la immensa majoria dels menjadors de beneficència estan gestionats per persones o entitats vinculades a l'Església catòlica. En el cas de Barcelona, un 85 % dels centres queden repartits entre Càritas, congregacions religioses i parròquies.

 (Extret de www.e-cristians.net)


Ja sabeu com està la situació social, les notícies i la paraula "crisi" està en boca de tothom: no cal dir gaire més. Des de ja fanys l'escola col.labora amb les Missioneres de la Caritat (les religioses fundades per la Mare Teresa de Calcuta) aportant menjar al seu Banc d'Aliments i voluntaris i voluntàries, que preparen i ajuden en allò necessari, el matí del dia de Nadal a la parròquia de sant Agustí.

Som molta gent, l'escola és molt gran i, per poc que aporti cadascú de nosaltres, al final, segur que omplirem desenes de capses molt necessàries per tantíssima gent que està passant gana. Som una escola solidària, ningú ens ho pot negar, sempre hi ha molta participació en totes les activitats que organitzem per ajudar els més desfavorits!!! Per això:


Les mestres d'Educació Infantil i Cicle Inicial desitgem que el bloc sigui una eina útil per mares/pares i alumnes. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres al nostre correu electrònic.
 
Copyright 2009 Ed. Infantil i Cicle Inicial All rights reserved.
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress Theme by EZwpthemes