La sobreprotecció

A continuació us volem oferir alguns consells com a docents, que estan relacionats amb un tema que ens resulta molt interessant per tractar avui en dia amb les famílies, es tracta de la sobreprotecció.

Com a pares, teniu la responsabilitat d'educar els vostres fills. No sou els únics agents educatius, però sou, de bon tros, els més importants. Educar exigeix claredat i determinació; ser conseqüent amb el que demaneu al vostre fill; mantenir certa coherència en els criteris que apliqueu, de manera que el vostre fill sàpiga cap on ha de tirar. Resoleu les vostres discrepàncies quan no sigui el nen o la nena davant.

L'infant es fixa en vosaltres per aprendre. Tot el que feu, com ho feu i com ho dieu, esdevenen lliçons pràctiques per al vostre fill o filla, més influents que els discursos.

El fill assumirà el vostre esquema de valors, la vostra llengua, la vostra cultura... Per part vostre no està de més que mireu com podeu preservar algun pont amb els valors, la cultura o la llengua d'origen.

Un infant que ha patit molt, té el risc de patir un nou perjudici: la sobreprotecció. Tingueu cura d'estalviar-li-la, al vostre fill. La sobreprotecció ofega la capacitat d'actuar, limita la llibertat, compromet la autonomia, genera dependència i temor.

Si perdeu el control, si apareixen dificultats serioses, alguna cosa falla i no és exclusivament el nen o la nena. No li atribuïu totes les culpes. Demaneu ajuda.

No us recordeu, justament ara, de la història anterior de l'infant, o de l'herència biològica per tal de justificar el comportament inesperat del vostre fill.

Podeu aprendre molt dels vostres fills si els escolteu
Les mestres d'Educació Infantil i Cicle Inicial desitgem que el bloc sigui una eina útil per mares/pares i alumnes. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres al nostre correu electrònic.
 
Copyright 2009 Ed. Infantil i Cicle Inicial All rights reserved.
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress Theme by EZwpthemes