El dimecres, el dia de la fruita a la nostra escola

"El descens del consum de fruites i hortalisses fresques, sobretot entre les franges més joves de població, a favor d’altres productes transformats –pastisseria, làctics, sucs envasats…– que gaudeixen normalment d’un gran suport publicitari, preocupa a les institucions que vetllen per l’educació i la salut del consumidor.

En aquest sentit, la Campanya ‘5 al dia’ té com a principal objectiu promoure el consum de les fruites i hortalisses entre els infants, així com entre les seves famílies. 

L’eslògan de la Campanya ‘5 al dia’ fa referència a la importància que té per a la correcta alimentació dels infants el consum d’un mínim de cinc racions diàries d’entre fruites i hortalisses. Aquests aliments són fonamentals per al correcte desenvolupament dels nens, per la seva riquesa en vitamines, sals minerals, fibra i carbohidrats. A més, serveixen per prevenir malalties que apareixen a l’edat adulta com el càncer i els problemes cardiovasculars.

Aquesta campanya va ser premiada el 1999 per l’Institut Català del Consum per la seva tasca al servei dels consumidors en l’àmbit de la formació. En aquest sentit, ‘5 al dia’ és un projecte que pretén afavorir el coneixement i consum de fruites i hortalisses entre els nens i, d’aquesta manera, influir en l’adquisició d’hàbits alimentaris saludables" (http://www.5aldia.es/cat/tot/tot01.htm).

A la nostra escola, des de fa uns anys, promovem el dimecres com el dia en el que han de portar fruita per esmorzar (els/les alumnes d'Educació Infantil aniran introduint la fruita a partir del Segon Trimestre). Amb la vostra ajuda hem aconseguit que, almenys, un dia a la setmana, la gran majoria dels/les nostres alumnes mengin fruita a l'hora del pati.


Gràcies per col.laborar amb nosaltres!
Les mestres d'Educació Infantil i Cicle Inicial desitgem que el bloc sigui una eina útil per mares/pares i alumnes. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres al nostre correu electrònic.
 
Copyright 2009 Ed. Infantil i Cicle Inicial All rights reserved.
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress Theme by EZwpthemes